Vacature Teamleider Productie bij Alukwa B.V.

Teamleider Productie bij Alukwa B.V. in Lisse

Wij zoeken een nieuwe collega die leiding gaat geven aan ons geweldige productieteam! En daarmee aan projecten waarin we geautomatiseerde deuren voor superjachten maken. Ga jij met ons deze uitdaging aan?

Het is donderdag, 7.00 uur. Zoals iedere doordeweekse ochtend start je met een kort teamoverleg. Je bent goed voorbereid en bespreekt gezamenlijk de orders, materialen en personele planning. Alles loopt volgens plan als om 10.00 uur Pierre bij je komt. Hij vraagt zich af hoe het komt met de verbinding van een deurkozijn die jullie aan het maken zijn. Kwaliteit staat hoog in het vaandel dus je luistert aandachtig naar wat Pierre, die vaker deze specifieke deuren heeft gemaakt, te zeggen heeft. Samen komen jullie tot de conclusie dat het deze keer inderdaad anders op tekening staat. Aan jou om het te bespreken met Engineering en de projectleiders en hen de tekening te laten verifiëren bij de opdrachtgever. Later die dag hoor je dat de tekeningen kloppen, want deze klant wil het net even anders. Blij en opgelucht loop je naar Pierre om te zeggen dat hij het productieproces weer kan opstarten. Je bedankt hem voor zijn scherpe en kritische blik. Een trots gevoel bekruipt je. Je bent trots op het team, op jullie prachtige producten, op jullie geweldige organisatie en op het resultaat dat jullie ook deze week weer neerzetten!

Wie zijn wij?

Wij zijn Alukwa uit Lisse: ‘s werelds meest toonaangevende bedrijf in geautomatiseerde deuren voor superjachten. Voor luxe jachten van over de hele wereld ontwerpen en vervaardigen wij deuren, maar ook andere systemen in aluminium en roestvast staal. Ons team van ontwerpers en monteurs staat in direct contact met onze klanten, daardoor ontstaan de mooiste ideeën en ontwerpen. We houden van ons vak en streven altijd naar de perfecte oplossing. Hiervoor hebben we dan ook alles (zelf) in huis. Het hele proces – van ontwerp tot productie en installatie – is bij ons in vertrouwde en ervaren handen. We leveren uitsluitend producten die voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Topkwaliteit, snelle service en klantgerichte oplossingen, dat is waar wij voor staan!

Wat houdt de functie in?

Als teamleider ben je verantwoordelijk voor het aansturen en motiveren van een team van zo’n 20 productiemedewerkers. Je stelt productieplanningen op, zorgt dat productiedoelstellingen worden gehaald, past het proces aan bij veranderende omstandigheden en zorgt ervoor dat het productieproces efficiënt verloopt. Je werkt nauw samen met andere afdelingen, zoals Engineering, Werkvoorbereiding en Projectleiding, zodat orders conform de gemaakte afspraken worden afgerond. Waarborging van de kwaliteit van jullie deuren is essentieel. En dus zorg jij er samen met je team voor dat alles voldoet aan de vastgestelde normen en specificaties van de Lloyd certificering en van de klant. Daarnaast draag je zorg voor een veilige werkomgeving en het onderhoud van de gereedschappen. Jij bent de inspirator, de verbinder en sparringpartner voor je team!

Waarom past deze rol bij jou?


Omdat jij een ervaren teamleider Productie bent die toe is aan een prachtige uitdaging. Je bent bekend met de operationele aspecten van productie en hebt goede resultaten behaald bij het leiden van teams en het optimaliseren van productieprocessen. Daarnaast ben je een inspirator en haal jij veel voldoening uit het leiden van teams en het ontwikkelen van medewerkers. Je gelooft dat een team succesvol is wanneer iedereen vanuit zijn of haar kracht werkt. Als teamleider zet jij je leiderschapskwaliteiten in om het team te motiveren, te begeleiden en te ondersteunen in groei en ontwikkeling. Je bent resultaatgericht en bekend met het opstellen en behalen van productiedoelstellingen. Kwaliteitscontrole is superbelangrijk in jouw ogen en je bent vastbesloten alle producten te laten voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.
 
Wat zijn je werkzaamheden als teamleider Productie bij Alukwa?

 • Als teamleider ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing en begeleiding van de medewerkers binnen Productie;
 • Jij zorgt voor het opstellen van productieplanningen en het behalen van productiedoelstellingen binnen de gestelde termijnen en kwaliteitsnormen;
 • Je werkt nauw samen met andere afdelingen binnen Alukwa; 
 • Als teamleider zorg je voor een optimale personeelsbezetting, voer je gesprekken over persoonlijke ontwikkeling en functioneren en houd je de personeelsdossiers bij;
 • Je hebt een hands-on mentaliteit en springt bij waar nodig;
 • Je zorgt dat je team optimaal bezet is en stuurt actief op instroom, doorstroom en uitstroom;
 • Je zorgt ervoor dat regelgeving voor gezondheid en veiligheid op de werkplek wordt nageleefd.

 De functie-eisen:

 • Je hebt een technische Hbo-opleiding richting werktuigbouwkunde, mechatronica en/of elektrotechniek afgerond;
 • Je hebt meerdere jaren ervaring in productie, jacht- of scheepsbouw en bij voorkeur leidinggevende ervaring;
 • Je hebt sterke leiderschaps- en managementvaardigheden waarmee je een team weet te motiveren, begeleiden en ontwikkelen;
 • Je hebt een sterk technisch inzicht; bouwkundige tekeningen hebben voor jou geen geheimen;
 • Jij kunt effectief samenwerken met andere afdelingen en collega’s, om zo gemeenschappelijke doelen te bereiken;
 • Je bent innovatief, bereid om te leren en je wil op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de technische sector.

Deze eigenschappen passen bij jou:

 • Aansturen van anderen: je beschikt over het vermogen om een team of individu te begeleiden en te motiveren. Daarbij zorg je voor de coördinatie die nodig is om de gestelde bedrijfsdoelen te behalen. 
 • Communicatief vaardig: je brengt een boodschap duidelijk en begrijpelijk over, je luistert naar anderen, geeft en ontvangt feedback en bent in staat om je communicatiestijl aan te passen aan de situatie en het individu.
 • Samenwerken: je kunt goed luisteren, ideeën delen, feedback geven en ontvangen en samenwerken in teamverband. Je lost conflicten op een positieve manier op en staat open voor verschillende perspectieven en standpunten.
 • Organiseren en prioriteiten stellen: je bent in staat om taken en projecten te plannen, te ordenen en te prioriteren op basis van belang en urgentie. 
 • Technische en professionele kennis: je hebt gespecialiseerde expertise en vaardigheden die nodig zijn in ons vakgebied. En je hebt kennis van technische aspecten, processen en normen die relevant zijn voor onze branche.

Geldt een deel van de bovenstaande eigenschappen voor jou? Dan ben jij de teamleider die we nodig hebben!

Dit zijn je arbeidsvoorwaarden:

 • Je komt te werken in een nieuwe, uitdagende en innovatieve werkplaats.
 • Een goed salaris van € 5.000 bruto per maand.
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de Cao Klein metaal.
 • 25 vakantiedagen en 13 adv-dagen.
 • Een goede reiskostenvergoeding.

Zomaar een aantal redenen om bij ons te willen werken:

 • Je komt te werken in een organisatie waar aandacht en kwaliteit hoog in het vaandel staan.
 • Wij staan voor innovatie en we ontwikkelen, produceren en installeren alles zelf.
 • We groeien. En dus zoeken we een collega die met ons mee wil groeien.
 • Jij geeft zelf invulling aan deze functie. 

Herken jij jezelf in het profiel? Zo kun je solliciteren! 

Voor de sollicitatieprocedure maakt Alukwa gebruik van de diensten van Effectus-HR. Ben jij de kandidaat die in het bovenstaande profiel past? Twijfel dan niet langer en solliciteer direct. Voor vragen over de functie en/of de procedure kun je contact opnemen met Ingrid Boekema (recruitment consultant Effectus-HR) op telefoonnummer 06-15208859.

Acquisitie

Wij werken bewust en vol vertrouwen met Effectus-HR samen aan het invullen van deze vacature. Dat is de reden dat Effectus-HR exclusiviteit voor deze vacature heeft gekregen. Gezien hun vervullingsgraad van 93% zijn we ervan overtuigd dat we ook voor deze vacature een meer dan geschikte kandidaat vinden. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet nodig en ook niet gewenst.


 Functie:Teamleider Productie
Startdatum:02-10-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:0 – 5000
Uren per week:40 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Effectus-HR namens Alukwa b.v. via onbekend of 06-15208859. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Noordwijkerhoutkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de noordwijkerhoutkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Noordwijkerhout
 2. Teamleider Productie bij Alukwa B.V. Effectus-HR namens Alukwa b.v. 02-10-2023

Bekijk ook andere vacatures