Vacature Verpleegkundig Specialist Dagbehandeling Ouderen

Verpleegkundig Specialist Dagbehandeling Ouderen in Voorhout

GGZ Rivierduinen

Verpleegkundig specialist dagbehandeling ouderen

Voorhout € 4.108 - € 6.264 per maand Acute dagbehandeling 24 uur, verpleegkundige

Vacature details Solliciteer

Kom werken bij GGZ Rivierduinen bij de dagbehandeling ouderen in Voorhout. Als verpleegkundig specialist werk jij vanuit een duidelijke visie aan betere ouderenpsychiatrie. Je werkt in een hecht en gezellig team waar je jouw expertise kunt inzetten.


Wij behandelen ouderen met psychiatrische problematiek, zoals depressies, angststoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en psychotische stoornissen. De Ouderenpsychiatrie is meer dan alleen het psychiatrische ziektebeeld. Somatische co-morbiditeit, levensfaseproblematiek en systeemproblematiek maken de casussen interessant en uitdagend.

Als verpleegkundig specialist binnen de ouderenpsychiatrie fungeer je als regiebehandelaar en ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van de diagnostiek en behandeling bij onze doelgroep. Dit doe je door stabiliteit te creëren aan de hand van effectieve situationele behandelingen en het optimaal betrekken van naasten, externe instanties en verwijzers in dit proces.

Naast het vormgeven van de behandeling aan onze cliënten, deel je als verpleegkundig specialist jouw specialistische adviezen met het team. Met jouw visie en gedrevenheid help je mee om samen met jouw collega's complexe hulpvragen te beantwoorden. Ook ben je verantwoordelijk voor het vormgeven en sturing aan de verdere ontwikkelingen binnen de setting. Hier krijg jij als verpleegkundig specialist GGZ veel inspraak in en neem je deel aan het multidisciplinair overleg.

 • Je beoordeelt aanmeldingen van nieuwe cliënten en hebt indien nodig hierover overleg met de verwijzer;
 • Je verzorgt de intake, de farmacotherapeutische en non-farmacotherapeutische behandeling. Hierbij heb je aandacht voor het monitoring van bijwerkingen van de medicatie en de gevolgen van ziekte voor het dagelijks functioneren en afronding van de behandeling;
 • Je geeft vorm aan de organisatie en de uitvoering van behandelingen;
 • Je stuurt functioneel je collega zorgverleners aan en coacht ze;
 • Je voert innovaties van onderzoek en beleid uit.

Wie ben jij?

Als verpleegkundig specialist GGZ heb je overzicht en ben je in staat om samen te werken met een diversiteit aan disciplines. Met jouw uitgebreide ervaring, gecombineerd met jouw analytisch vermogen en kennis ben jij in staat om de juiste keuzes te maken in behandeling, regie en coördinatie. Om de functie van verpleegkundig specialist goed uit te voeren, beschik je over:

 • Een afgeronde opleiding tot verpleegkundig specialist GGZ en bent zo ook BIG-geregistreerd;
 • Ervaring in de functie is mooi meegenomen, maar niet vereist;
 • Je hebt affiniteit met ouderenzorg;
 • Kennis op het gebied van behandeltheorieën en verloop van ziekteprocessen;
 • Kennis van protocollen, richtlijnen en GGZ-standaarden.

Waar ga je werken?

Binnen de dagbehandeling Ouderen in Voorhout word jij onderdeel van een multidisciplinair team. Met een hecht team van bevlogen collega's bieden wij verschillende veranderings- en herstelgerichte behandelingen aan onze cliënten. We werken samen met o.a. psychiaters, psychologen, vak-therapeuten en verpleegkundigen. Om de juiste zorg te bieden aan alle cliënten werken we op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen. Het werk bij de dagbehandeling Ouderen is gevarieerd in problematiek, het is een zelfstandige functie en tegelijkertijd werk je samen met een fijn team.

We streven we naar het verlenen van kortdurende zorg van maximaal 3 maanden. De cliënten van de dagbehandeling worden ingedeeld in groepen van ongeveer 10 personen, waarin zij diverse modules volgen om de weg naar herstel in te zetten. Als het gezien de ziekte en de leeftijd niet meer mogelijk is om volledig te herstellen, willen we cliënten zo goed mogelijk in staat stellen om de regie over hun leven te behouden.


Wat krijg je van GGZ Rivierduinen?

 • Een jaarcontract van 24 uur;
 • Een bruto maandsalaris tussen de €4.108,- en €6.264,- op basis van een 36-urige werkweek (FWG 65);
 • Een eindejaarsuitkering 8,33% van de bruto jaarsalaris;
 • 8% vakantietoeslag;
 • Reis- en onkostenvergoeding;
 • Een pensioenregeling bij pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden (bijvoorbeeld voor de aankoop van een elektrische fiets of het kopen van extra verlofdagen);
 • Keuze uit twee aantrekkelijke collectieve ziektekostenverzekeringen;
 • Een levensfasebudget naast je (bovenwettelijke) vakantieuren;
 • Jaarlijks een balansbudget van maximaal € 500,- voor persoonlijke ontwikkeling, extra verlofuren of uit te betalen als bruto loon;
 • Opleiding en ontwikkeling via onze Rivierduinen Academie waarbij je de mogelijkheid hebt om zorginhoudelijke scholingsprogramma's en e-learningmodules voor professionele en persoonlijke ontwikkeling te volgen.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact op met Tessa Hagendijk, recruiter via of stuur een mail naar
Functie:verpleegkundig specialist dagbehandeling ouderen
Startdatum:26-01-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:4108 – 6264
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Leapfrog via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Noordwijkerhoutkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de noordwijkerhoutkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Noordwijkerhout
 2. Verpleegkundig Specialist Dagbehandeling Ouderen Leapfrog 26-01-2024

Bekijk ook andere vacatures