Vacature Taalcoach Vrijwilligers

Taalcoach Vrijwilligers in Lisse

Taalcoach vrijwilligers

Op dit moment hebben we geen nieuwe vrijwilligers nodig. Je kan altijd aangeven dat je interesse hebt in deze vrijwilligersfunctie door een mail te sturen naar onderstaand mailadres.

Wil jij je betrokkenheid bij de samenleving laten zien en een concrete bijdrage leveren aan het leven van mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal? Dat kan als taalvrijwilliger bij het Taalhuis van de Bibliotheek Bollenstreek.


Gezocht: taalcoaches

Het Taalhuis van Bibliotheek Bollenstreek is regelmatig op zoek naar enthousiaste, vrijwillige taalcoaches. Als taalcoach heb je wekelijks taalontmoetingen met iemand die moeite heeft met de Nederlandse taal, om op een informele manier Nederlands te oefenen. Dit doe je bij de taalvrager(s) thuis, in de bieb of ergens anders, maar steeds vaker ook digitaal via Skype of Facetime. Door deze individuele begeleiding is taalcoaching echt maatwerk. Taalcoaching heeft een positief effect op het leren van de taal, de zelfredzaamheid en het zelfvertrouwen van taalvragers en het is ook gewoon ontzettend leuk!

Wat kun je verwachten?

  • Wekelijkse taalontmoetingen met een taalvrager bij jou in de buurt
  • Ondersteuning van de taalpuntcoördinator van de bibliotheek. De coördinator zorgt voor de koppeling tussen jou en de laaggeletterde en kan je meer vertellen over taalmateriaal, antwoord geven op vragen, etc.
  • Professionaliseringstrainingen van de taalconsulent van de bibliotheek

Wie ben jij? Jij hebt:

  • Geduld, een taal leren gaat stapje voor stapje
  • Interesse in andere mensen met eventueel andere culturen
  • Enthousiasme om anderen te motiveren de taal te leren

Tijdsindicatie

Taalcoaching neemt 1 tot 1,5 uur per week in beslag en is flexibel in te plannen. De duur van het taalcontact is een half jaar.

Meld je aan

Heb je interesse? Aanmelden kan via e-mail .

Functie:taalcoach vrijwilliger
Startdatum:09-01-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Stichting Bibliotheek Bollenstreek via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Noordwijkerhoutkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de noordwijkerhoutkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Noordwijkerhout
  2. Taalcoach Vrijwilligers Stichting Bibliotheek Bollenstreek 09-01-2024

Bekijk ook andere vacatures